Orice domeniu are momentele sale de rascruce, momente in care avem ocazia sa ne dam seama in ce directie se indreapta industria IT in urmatorii ani, iar lansarea unei noi arhitecturi de catre AMD sau Intel se incadreaza exact in aceasta categorie de momente speciale. Si daca vorbim despre AMD Bulldozer, o arhitectura despre care am auzit cu totii in ultimii ani de zile, este cu atat mai evident ca avem ocazia sa asistam la ceva cu adevarat important, care se intampla doar odata la cativa ani.
Pentru AMD, Zambezi (asa cum este alintata versiunea desktop a acestei arhitecturi) are o importanta deosebita, insemnand ceea ce a insemnat Conroe pentru Intel in urma cu 5 ani de zile, reprezentand fundatia pe care AMD isi va construi strategia in viitor. Practic, acesta este momentul in care ne vom da seama cum va evolua divizia de procesoare a celor de la AMD in urmatoarea perioada, moment pe care l-am asteptat cu totii cu mult interes inca de cand am auzit pentru prima oara de AMD Bulldozer.
Dupa zilele de glorie ale lui Athlon 64, lansarea lui Phenom a reprezentat un esec ale carui efecte s-au resimtit mult timp, iar lansarea lui Phenom II a reusit sa anuleze doar partial efectele pe care infamul TLB bug le-a avut asupra evolutiei procesoarelor AMD. Practic, in momentul in care Intel au lansat Conroe, iar AMD au lansat Phenom, intre produsele celor doua companii s-a creat o prapastie, o diferenta de performata pe care Phenom II nu a reusit sa o compenseze pe deplin, iar Bulldozer ar trebui sa faca exact acest lucru – sa reduca drastic diferenta dintre Intel si AMD.
Daca reuseste sau nu sa faca acest lucru, vom afla in cadrul acestui articol, acesta fiind si motivul pentru care am dorit sa va prezentam cat mai devreme performanta noii arhitecturi de la AMD. Daca ati asteptat cu sufletul la gura sa vedeti cum se comporta Bulldozer, va invitam sa va asezati comod, sa va pregatiti floricelele si sa descoperiti alaturi de noi cum se comporta cea mai noua creeatie a celor de la AMD.
=================================================================================
NDA解禁前,先暫時瞧瞧